Kada je važno koristi ProfilGate®?

Primena ProfilGate® je posebno pogodna za industriju i preduzeća, koja:

  • imaju veliki ulazni i izlazni saobraćaj (više od 20 prolaza dnevno)
  • koriste vozila za kretanje robe u objektima ili se kreću sa manje kritičnih područja u zone koje zahtevaju veći stepen čistoće
  • žele da smanje troškove čišćenja
  • žele razmotriti stepen tehničke čistoće koji je od suštinskog značaja za kvalitet njihovih proizvoda
  • žele da povećaju zaštitu na radu, zdravlje zaposlenih i smanje bezbednosni rizik tako što će sprečiti širenje mikroba i bakterija koje potiču od osoblja ili pokretnih vozila.

ProfilGate® pomaže skoro svim sektorima industrije u rešavanju problema koji se javljaju zbog prenošenja prljavštine. On savršeno podržava sprovođenje 5S programa, kao i TPM sistem (Total Productive Manufakturing).

Automobilska industrija

Tokom poslednjih nekoliko godina tehnička čistoca postala je važna karakteristika kvaliteta u fabrikama u automobilskoj industriji i u fabrikama njihovih dobavljača. Sve veće korišćenje materijala od visokoosetljivih komponenti zahteva minimiziranje prenosa prljavštine. Osim toga mnoge kompanije žele ili treba da rade u skladu sa ISO 16232/VDA 19.2.

Higijensko-medicinski objekti

Bolnice, domovi, starački domovi i slične institucije zavise u velikoj meri od isporuka i saobraćaja obavljenih spolja. Kod tih preduzeća povećan je rizik od prenosa prljavštine, jer je čistoća njihovog veša, kolica, kuhinjskih kolica ili bilo koje druge vrste vozila većinu vremena nepoznata.

Pakovanje

Minimiziranjem nedostataka smanjuju se i žalbe potrošača što je jedan od glavnih prioriteta industrije ambalaže. Pored toga oni pokušavaju da minimiziraju zagađenje prenosom prljavštine iz radionica u oblasti proizvodnje i skladišta (BRC Globalni Standard 4.7.7). Minimiziranje prenosa prljavštine u kritičnim oblastima kao što je proizvodnja asepticne ambalaže, danas igra veoma važnu ulogu.

Hemijska industrija

Isporuka i unutrašnji saobraćaj povećavaju prenos prljavštine i utiču na kvalitet proizvoda. ProfilGate® pomaže da se sprovede praksa kod GMP (Good Manufacturing Practice) i stoga poboljšava garanciju kvaliteta proizvodnih procesa u proizvodnim okruženjima.

Farmacija

ProfilGate® podržava sprovođenje programa APIC revizije i GMP (Good Manufacturing Practice) – smernice za osiguranje kvaliteta proizvodnih procesa u proizvodnim okruženjima.

Elektronika i inženjering

Tehnička čistoca igra glavnu ulogu u proizvodnji električnih, elektronskih i mehaničkih komponenti vezanih za kvalitet i ispravnost proizvoda, posebno kada su u pitanju ESD zone. ProfilGate® smanjuje prenos prašine u cilju zadržavanja prljavih delova površine van prostora koji moraju imati tehničku čistoću.

Hrana i piće

Higijenski čisti prostori opremljeni ProfilGate® smanjuju mogućnost prenosa bakterija na minimum. Bolji kvalitet proizvoda i poboljšane mogućnosti procesa proizvodnje pomažu da se izbegne kontaminacija proizvoda. Dodatno ProfilGate® unapređuje sprovođenje mera bezbednosti hrane (BRC Globalni Standard 4.7.7).